SiljeiJapan - Utveksling i Japan 2014/2015

Avreise og hjemreise!

Hei!

Det har vært en utrolig hektisk uke (realfag ftw), og i morgen venter det siste hinteret: heldagsprøve i R1 matte. Dere skjønner nok hva jeg har brukt all fritiden min på.... Fikk en fin overraskelse da jeg kom hjem i dag, for der lå nemlig et brev fra AFS! Fikk endelig vite hvilken dato vi reiser og når vi kommer hjem. Avreise: 18. mars (117 dager til!!!) og hjemreise: 14. januar 2015. Det sto også mye informasjon om bagasje, selve flyturen og slikt. Gleder meg! Vi skal møte opp på Gardermoen kl.fem, kommer sikkert til å være så trøtt. Men det gjør det litt bedre å tenke på at jeg skal tilbringe hele turen med de åtte andre fantastiske jentene jeg møtte på pre-orientering! Er ikke så glad i å fly, men synes det er ganske trivelig hvis jeg ikke er helt alene.


Hvis du har noen spørsmål; spør! Jeg vil gjerne inspirere andre til å velge et utradisjonelt utvekslingsland, så bare spør i vei!

 

#utveksling

Preorientering!

Lenge siden sist! Det har vært veldig travelt med skole i det siste, slik har det vel vært for de fleste. På den andre siden har det skjedd mange fine ting, og det gjelder å tenke positivt i tider som dette. Snart er det juleferie og snøen kommer (den er veldig sen i Bergen i år, vi pleier å få den i slutten av oktober), jeg elsker virkelig stemningen om vinteren. Du vet når du går ute i mørket og pusten din dugger mens det lukter brent? Det er så utrolig koselig, vet at lukten bare skyldes folk som fyrer men det er virkelig et kjennetegn på julen for meg. Kjenner spenningen vokse i magen med tanken på å få være med familie, pynte treet, høre på musikken og gi andre gaver. Julen i Japan kommer til å bli veldig annerledes og ganske kjedelig i forhold til i Norge, så denne julen skal jeg virkelig nyte! I det siste har det skjedd mye bra og jeg er mer og mer sikker på at Japan blir bra:

❤Har oppfylt min største drøm - debuterte som forfatter i diktsamlingen "Fra spirer til spor" (kan kjøpes her)

❤Endelig sluttet med spansk og begynt med selvstudie i japansk

❤Snakket og øvd mer japansk enn noen gang før

❤Spilt mye fiolin

❤PREORIENTERING!Jepp! Helgen 8-10. november dro jeg på preorientering i nærheten av Gardemoen. Måtte ta med meg luftmadrass og dyne (man skulle egentlig ha sovepose da hehe), så valget falt på den største kofferten vi har. Flyturen gikk fint unntatt at jeg ble ropt opp fordi jeg hadde fått nytt sete... trodde først at jeg hadde gjort noe veldig gale haha. De andre jentene var kjempegreie og jeg gleder meg til å reise til Japan med dem (vi er hele ni stykker som skal dit!). De fire andre skulle til Chile, Argentina, New Zealand. Skal legge ut bloggene deres her etter hvert som de lager dem. Frida som skal til Chile har allerede laget seg en blogg her


Hele gjengen

Hele helgen gikk til diskusjoner, debatter, leker, oppgaver, øvelser om henholdsvis kultur, kommunikasjon og mer til. Det var utrolig interessant og man fikk øynene opp for stereotypier, holdninger i andre kulturer osv. Jeg har tenkt mye på dette fra før; jeg kan aldri bli helt kjent med kulturen før jeg kommer dit. Det vil aldri være sånn som i anime, men Japan er selvfølgelig mer animeaktig enn Norge da selvfølgelig. Man må være åpen for at alt kan skje og ikke stemple ting som fælt eller godt med en gang. På lørdagskvelden hadde vi også den berømte "A-seremonien" som AFS bruker i nesten alle land. Vil ikke røpe noe for framtidige AFS-studenter, men det var både utrolig intenst og avslappende på samme tid. Kultursjokk på høyt plan kan en si. 

Jeg var selvfølgelig veldig nervøs før jeg kom dit, hadde jo aldri møtt noen av dem før og så skulle jeg plutselig overnatte på en helt fremmed skole med dem haha. Vi kom fra alle kanter av landet, så alle var i den situasjonen kan du si. Det er sikkert en del av dere som leser som har tenkt dere på utveksling, og med de fleste organisasjoner må man gjennom en slik preorientering. Husk på en ting: alle er nervøse, bare smil og vær åpen! Da jeg kom til busstoppet stod alle og så veldig nervøse ut, men jeg benyttet sjansen til å hilse på alle. Vi fant tonen med en gang! Det ble ikke dannet gjenger slik jeg fryktet (f.eks. Japangjengen), men alle var veldig engasjerte og gode å snakke med. Det var også utrolig deilig å endelig få snakke med noen som var i samme situasjon som meg. Jeg har heldigvis mange venner som liker Japan, men de skal ikke reise og lærer heller ikke japansk. Det var godt å få snakket ut og bli kjent med nye personer. En del av dem får jeg ikke sett igjen på over et år, for de skal til helt andre land. Håper vi får det supert! Mindre enn fire måneder igjen nå! 

 

 #utveksling

hits