SiljeiJapan - Utveksling i Japan 2014/2015

Andre AFS-ere med vinteravreise 2014

I mange land følger skolen kalenderåret dvs. at skoleåret begynner i januar-april. Dette er f.eks. land i Sør-Amerika, New Zealand, Australia, Japan og Sør Korea. AFS er en av utvekslingsorganisasjonene som tilbyr utveksling midt i det norske skoleåret, og det er på den tiden det er vanlig å reise om man skal til Japan. Denne gangen var vi hele ni stykker som dro til Japan, mens fire andre dro til Chile, Argentina og New Zealand.

Her er bloggene til noen av de jeg dro samtidig med:

JAPAN

Ida - Takarazuka, Hyogo

Ella Cornelia - Tokyo

Hanna - Kasaoka, Okayama

Thea - Tokyo

Marie - Kitsuki, Oita

Krizel Ann - Komatsu, Ishikawa


CHILE

Frida

ARGENTINA

Ida Kristine

New Zealand

-

Utfordring

(1) girl | Tumblr

Siden ingenting spesielt skjer for tiden når det gjelder utvekslingen, så valgte jeg å svare på denne utfordringen (funnet hos cecilieityrkia.blogg.no). Og husk at dere alltid kan stille meg spørsmål!

Hvor skal du dra på utveksling?
Jeg skal til Japan, men vet ikke hvor i landet ennå.

Hvilken organisasjon reiser du med?
Jeg reiser med AFS, så langt er jeg veldig fornøyd med dem!

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?
Tokyo hadde selvfølgelig vært drømmebyen, der får man litt av alt. Har hørt om flere som har endt opp der, så det er ikke uaktuelt. Hadde også blitt veldig glad om jeg fikk bo i en av de mer tradisjonelle byene, som Kyoto. Den byen er noe av det vakreste jeg har sett! Men for å være helt ærlig er jeg ikke særlig opptatt av hvor jeg kommer, er ganske åpen for alt. Japan er like unikt uansett hvor du kommer! Fant også en blogg om en som bodde på den nordligste øyen (Hokkaido), og der var det skitrekk og snø! 

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Har ikke fått vertsfamilie og man kan ikke gjøre stats/regionsvalg hvis man skal til Japan. Hadde aldri klart å bestemme meg, så det er helt greit!

Skal du på forberedelsesleir?
Jeg vet at jeg skal på en i Norge til høsten (?), som jeg gleder meg veldig til. Vet at når jeg kommer til Japan blir det vel en leir i fire dager i Tokyo, og så skal det være noen AFS treff i løpet av året. 

Hva gleder du deg mest til?

Å bli bedre kjent med Japan, for jeg vet at det er mye man ikke kan lære gjennom anime, drama, bøker og manga. Gleder meg til å se hvordan det virkelig er! 

Hva gruer du deg mest til?

Hjemlengsel og første skoledag. Dette er vel det de fleste gruer seg til, så dette kom vel ikke som noen overraskelse. Men prøver heller å tenke å alt jeg gleder meg til, og da forsvinner de nervøse tankene! 

 

304 Goushitsu, Hakushi no Sakura

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
JA! Japan har noen slags klubber etter skolen (USA har det også), der man kan prøve ut mye forskjellig. Synes at friidrett og japansk bueskyting høres interessant ut!

Hva kommer du til å savne mest?
Aller mest familie og venner, de har hjulpet meg gjennom så mye!

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?
Det er noen turer/treff arrangert av AFS i løpet av året, men mer enn det vet jeg ikke.

Er det noen spesielle plasser du kunne tenke å besøke under oppholdet ditt?
Jeg kommer til å lande i Tokyo, så den byen får jeg med meg uansett. Utenom det vil jeg så gjerne til Kyoto, men vet at de fleste reiser der på klassetur i løpet av året (jippi!!!). Osaka, Sapporo og Hiroshima hadde også vært interessant, så vi får se hvor jeg havner!

Tror du dette blir et bra år?
Definitivt. Jeg skal i hvert fall gjøre alt for at det blir det!

(Alle bilder er fra weheartit.com)


 #utveksling

Japan 2014/2015

私を憎む愛✰

Hvem er jeg?
Jeg er 17 år gammel og skal snart flytte til Nagaoka, Niigata-prefektur men er født og oppvekst i Bergen. Jeg reiser den 18.mars 2014 og kommer hjem sent i januar/tidlig i februar 2015, etter et helt skoleår i Japan. 

 

Hvorfor er jeg i Japan?

Jeg drar på utveksling gjennom organisasjonen AFS. Dette opplegget fungerer akkurat på samme måte som for dem som er i engelskspråklige land, forskjellen er bare at man drar i mars siden det er da det japanske skoleåret begynner. Mange blir forvirret over at jeg drar om våren og tror jeg f.eks. bare skal gå her i et halvt år eller er på ferie.  Skal altså være der et helt skoleår likevel. Jeg skal gå på en vanlig japansk videregående skole og bo hos en vertsfamilie. Her skal jeg ta  flere spennende fag og lære om japansk kultur og språk, for all undervisningen foregår på japansk.

 

Hva drev jeg med før jeg dro til Japan?

Jeg gikk vg2 i Bergen, og hadde alle realfagene. Kunne tatt japansk som fag, men det gikk dessverre ikke med de andre fagene jeg hadde valgt. Derfor sluttet jeg med spansk og begynte heller med selvstudie i japansk, og skal ta privatisteksamen når jeg kommer hjem. Ellers driver jeg med fiolin, skriving og tegning, som jeg håper jeg kan nyte godt av i Japan. Debuterte som forfatter i en diktsamling og skal ta fiolinen med meg til Japan, musikk er jo universalt. 

 

Hvor bor jeg i Japan?

På kartet ser dere Tokyo i forhold til byen min 

Vertsbyen min er den nest største i Niigata-prefekturet med nesten 300 000 innbyggere. Klimaet er nesten det samme som hjemme, men det litt varmere sommer og mye mer snø. Det er derfor mange slalombakker i nærheten. Byen har flere templer og er kjent for store festivaler og en spesiell type ris. Jeg har vært så heldig at jeg har kommet til en by med lyntog (shinkansen), som bare bruker 80 min. på å komme fram til Tokyo. Nagaoka er kjent for å ha Japans fineste fyrverkeri (de har en egen festival med dette), og i fjor kom det nesten en million for å se på. Dessuten kan jeg ta shinkansen videre til prefekturets hovedstad, med nesten 900 000 innbyggere og skyskrapere.

 

Hvordan er vertsfamilien min?

Vertsfamilien min har jeg fått utrolig god kontakt med, og de har hatt mange utvekslingselever før meg. De virker veldig åpne og interessert i meg, noe jeg setter stor pris på. Er også innstilt på å reise mye da vfamilien allerede har lagt flere planer for året. Familien består av mor, far og tre sønner: Masami (har flyttet ut og giftet seg, skal få en datter i juli!), Hiromi (bor hjemme og har en sønn på fem år, Keito) og Narumi (bor i Tokyo og studerer der). Hiromis sønn Keito bor også hjemme og er skikkelig søt! I tillegg har de en liten hund og et veldig stort hus. De har reist mye og flere av dem har studert i Nederland og Tyskland, og de er generelt veldig glad i Europa. 

Nagaoka Castle

 #utveksling

hits