SiljeiJapan - Utveksling i Japan 2014/2015

EN MÅNED IGJEN TIL JAPAN!

Tumblr

Hei! I dag er det bare en måned igjen siden jeg reiser den 18.mars! Spenningen stiger og jeg har mye å ordne før jeg drar. Har ikke begynt med pakking ennå, men har kjøpt inn en del ting jeg trenger, f.eks. denne skjønnheten:

These simple things ♥ Never Forget - Emma Hart

Kindle! Jeg er en bokorm så kan ikke overleve et år uten bøker, derfor kjøpte jeg meg denne på Amazon. Leser 30-40 bøker i året, så det ble litt mye å ta med seg i kofferten eller hjem igjen etter Japan. Har alltid vært skeptiske til slike lesebrett, men nå er jeg utrolig fornøyd! Kommer nok til å få bruk for Kindle på andre reiser også, og hvis det er bøker jeg ikke finner i bokhandleren eller de er så dyre. Fikk bl.a kjøpt Fault In Our Stars av John Green til 20 kr, det var litt av et kupp!

Snakker fremdeles med vmor hver dag og de har nettopp hatt besøk av en tidligere AFSer fra Australia, som bodde hos dem under sin utverksling. De sto på ski og dro til Tokyo, noe som er ting som står øverst på ønskelisten min. Har også hørt at Universal Studios i Osaka (de har visst alt i Japan!) skal åpne en Harry Potter del nå, samme som de har i Orlando i USA (det var den beste dagen i mitt liv). Så da vet jeg hva jeg vil gjøre på 18-årsdagen min! Neida, er fornøyd så lenge jeg kommer meg til Japan, og det gjør jeg jo!

Ang-HuiMiN /",\ - japan-overload: Ponto-cho,Kyoto,Japan/京都・先斗町 by... | via Tumblr

#utveksling #japan

VERTSFAMILIEN MIN I JAPAN

Hei!

Jeg har endelig fått informasjon om vertsfamilien! Det pleier å være motsatt vei; du får første vite hvilken familie og så skole. For meg var det altså omvendt, men jeg var hele tiden bombesikker på at jeg egentlig hadde fått familie siden de ikke kan gi meg skoleplass ellers. Nå har informasjonen endelig kommet fram, alt føles helt uvirkelig. Familien er ganske stor og de skriver at de har veldig mye kontakt med familie og venner - det er bra! De har en sønn som har flyttet ut og giftet seg, samt en bestemor som jeg fikk se bilde av. Selve familien i huset består da av to sønner til, mor, far og barnebarn på fem år! Han var utrolig søt, og jeg er veldig glad for at jeg får en "lillebror". I tillegg har de en hund, som heter Ichi! (一 eller いち betyr tallet 1!). Er ikke skker på hvilken rase det er, men hunden virket utrolig grei. Har alltid ønsket meg kjæledyr og småsøsken, så jeg tror denne familien er midt i blinken for meg. De har hatt hele fem utvekslingselever før meg, alle fra Australia, Tyskland eller Nederland. Fikk også se bilder av huset og det så veldig fint ut, har også "gått" rundt i gaten med Google Maps. Er veldig imponert!

072 | Flickr - Photo Sharing!

(Bilde fra weheartit - Mange japanske hus har minst et rom med tatamimatter, og det har mitt også!)

illne8000000 | via Tumblr

Eksempel på et typisk japansk hus - smalt men høyt! Fra weheartit

Nå gjenstår det bare å ta kontakt med dem - hjelp! Lurer på hva jeg skal skrive, vil jo gi et godt inntrykk. Ellers fikk jeg også litt mer informasjon om skolen, blant annet at de hadde flere fag enn jeg trodde (Kinesisk litteratur ftw!) og at de er over 950 elever. På min skole er vi egentlig rundt det samme, men 500 av elevene er voksne så de er der mest om kvelden (voksenopplæringen, merker nesten ikke noe til dem). En av sønnene går på et universitet i Tokyo (regner med han tar lyntoget hver dag) og moren er visst fra en annen by. Jeg håper dette betyr at jeg får se flere deler av Japan og kanskje møte flere av slektningene deres :) Som sagt har jeg ikke tatt kontakt med familien ennå og legger derfor ikke ut noen bilder av dem eller huset.

#utveksling

2 måneder igjen!

I dag er det den 18.januar, noe som betyr at det bare er to måneder igjen til jeg reiser til Japan! Tiden går virkelig fort når man har mye på å gjøre på skolen. Avreisen begynner å nærme seg og jeg har begynt å tenke på hva jeg skal pakke. Hva skal man pakke for et helt år? Jeg er jo så heldig at jeg får en fin skoleuniform der borte, så trenger ikke ta med så mye klær (blir fremdeles en del da). Det er likevel vanskelig å forestille seg at jeg skal helt til Japan og at dette ikke er lenge til! 

I det siste har det blitt mye skole, men jeg har også fått tid til å se på et kdrama som heter Gu Family Book. Det er en såkalt seaguk, altså et historisk drama der folk går i tradisjonelle hanbok. Elsker det! Det beste er at det er noen japanske med som går i kimono eller er samuraier. Synes alt sånt er så interessant! Må virkelig se på flere slike drama, det er så fascinerende å se hvordan de levde og hvordan samfunnet var. På skolen holder jeg også på å se en japansk film som heter Rurouni Kenshin med en jente i klassen. Oppfølgeren til denne filmen kommer faktisk mens jeg er i Japan! I tillegg er forfatteren til mangaen (som filmen er basert på) fra Nagaoka!

Untitled

Tenk at jeg snart er framme i dette vakre landet!

 

#utveksling

100 days

I dag er det bare 100 dager igjen til jeg sitter på flyet til Japan! Helt merkelig at det bare er litt mer enn tre måneder til jeg reiser, tiden går virkelig fort. Gleder meg sånn, skulle ønske det var i morgen. Heldigvis er det mange andre ting å se fram til: jul, nyttårsaften og min lille "ferie" før jeg reiser. Skal virkelig nyte julen helt fullt ut i år, for julen i Japan kommer til å bli ganske overfladisk og trist. Julen der er litt som Halloween i Norge, er ikke akkurat noen faste tradisjoner og stemning. Men kanskje jeg blir overrasket? Det er sikkert andre gode ting med julen i Japan som vi ikke har her hjemme. 

Håper det går bra med alle sammen og at dere gleder dere til jul like mye som meg! <3

 

#utveksling

Preorientering!

Lenge siden sist! Det har vært veldig travelt med skole i det siste, slik har det vel vært for de fleste. På den andre siden har det skjedd mange fine ting, og det gjelder å tenke positivt i tider som dette. Snart er det juleferie og snøen kommer (den er veldig sen i Bergen i år, vi pleier å få den i slutten av oktober), jeg elsker virkelig stemningen om vinteren. Du vet når du går ute i mørket og pusten din dugger mens det lukter brent? Det er så utrolig koselig, vet at lukten bare skyldes folk som fyrer men det er virkelig et kjennetegn på julen for meg. Kjenner spenningen vokse i magen med tanken på å få være med familie, pynte treet, høre på musikken og gi andre gaver. Julen i Japan kommer til å bli veldig annerledes og ganske kjedelig i forhold til i Norge, så denne julen skal jeg virkelig nyte! I det siste har det skjedd mye bra og jeg er mer og mer sikker på at Japan blir bra:

❤Har oppfylt min største drøm - debuterte som forfatter i diktsamlingen "Fra spirer til spor" (kan kjøpes her)

❤Endelig sluttet med spansk og begynt med selvstudie i japansk

❤Snakket og øvd mer japansk enn noen gang før

❤Spilt mye fiolin

❤PREORIENTERING!Jepp! Helgen 8-10. november dro jeg på preorientering i nærheten av Gardemoen. Måtte ta med meg luftmadrass og dyne (man skulle egentlig ha sovepose da hehe), så valget falt på den største kofferten vi har. Flyturen gikk fint unntatt at jeg ble ropt opp fordi jeg hadde fått nytt sete... trodde først at jeg hadde gjort noe veldig gale haha. De andre jentene var kjempegreie og jeg gleder meg til å reise til Japan med dem (vi er hele ni stykker som skal dit!). De fire andre skulle til Chile, Argentina, New Zealand. Skal legge ut bloggene deres her etter hvert som de lager dem. Frida som skal til Chile har allerede laget seg en blogg her


Hele gjengen

Hele helgen gikk til diskusjoner, debatter, leker, oppgaver, øvelser om henholdsvis kultur, kommunikasjon og mer til. Det var utrolig interessant og man fikk øynene opp for stereotypier, holdninger i andre kulturer osv. Jeg har tenkt mye på dette fra før; jeg kan aldri bli helt kjent med kulturen før jeg kommer dit. Det vil aldri være sånn som i anime, men Japan er selvfølgelig mer animeaktig enn Norge da selvfølgelig. Man må være åpen for at alt kan skje og ikke stemple ting som fælt eller godt med en gang. På lørdagskvelden hadde vi også den berømte "A-seremonien" som AFS bruker i nesten alle land. Vil ikke røpe noe for framtidige AFS-studenter, men det var både utrolig intenst og avslappende på samme tid. Kultursjokk på høyt plan kan en si. 

Jeg var selvfølgelig veldig nervøs før jeg kom dit, hadde jo aldri møtt noen av dem før og så skulle jeg plutselig overnatte på en helt fremmed skole med dem haha. Vi kom fra alle kanter av landet, så alle var i den situasjonen kan du si. Det er sikkert en del av dere som leser som har tenkt dere på utveksling, og med de fleste organisasjoner må man gjennom en slik preorientering. Husk på en ting: alle er nervøse, bare smil og vær åpen! Da jeg kom til busstoppet stod alle og så veldig nervøse ut, men jeg benyttet sjansen til å hilse på alle. Vi fant tonen med en gang! Det ble ikke dannet gjenger slik jeg fryktet (f.eks. Japangjengen), men alle var veldig engasjerte og gode å snakke med. Det var også utrolig deilig å endelig få snakke med noen som var i samme situasjon som meg. Jeg har heldigvis mange venner som liker Japan, men de skal ikke reise og lærer heller ikke japansk. Det var godt å få snakket ut og bli kjent med nye personer. En del av dem får jeg ikke sett igjen på over et år, for de skal til helt andre land. Håper vi får det supert! Mindre enn fire måneder igjen nå! 

 

 #utveksling

hits