Akihabara og shopping (SiljeiJapan)

Akihabara og shopping

Hei!

Den 27.desember var jeg kun hjemme og slappet av, de siste dagene hadde jeg jo gjort en del. Det var mange nye inntrykk å ta inn over seg, de aller fleste veldig fine heldigvis. I tillegg ble det litt vasking og rydding, jeg har jo mye jeg burde sende hjem. Det er en del stress med klær, kan ikke sende noen av dem hjem fordi jeg trenger dem på skolen. Så det blir mest bøker jeg sender med det første! Tenk at jeg har så liten tid igjen, får helt panikk av det noen ganger. Derfor prøver jeg å komme meg ut hver dag, og nyte tiden helt fullt ut. Og til tross for alt som har skjedd, og at julen har vært merkelig, er jeg så glad. Gladere enn jeg har vært i hele år! Når enden er god, er allting godt.

Vil en gang til.. de hadde også konserter den 26. og 27.

Litt utpå dagen bestemte vertssøster og jeg oss for å lage Vestlandslefser, noe som viste seg å være veldig gøy. Alle i vertsfamilien har som sagt vært i Norge, og de elsker lefser. Så de ble overlykkelige da jeg tok med meg mange fra Norge, som i tillegg skulle smøres!

Jeg lagde de tradisjonelle med smør, kanel og sukker:

Mens vertssøster ville prøve ut litt forskjellig, så hun fant fram brunost, blåbærsyltetøy og honning. Det høres kanskje helt merkelig ut, men det ble godt det også! 

Honning!

De ble veldig gode og vi koste oss da vi spiste dem. Har heldigvis mange igjen, så dette skal vi gjøre flere ganger. Er veldig hyggelig at man kan sitte seg ned og gjøre slike ting sammen.

Dagen etter sto jeg opp tidlig for å dra til Japans animedistrikt: Akihabara! De selger også mye bra elektronikk for en billig pris, så det er mange skatter å finne der. Jeg dro inn dit sammen med Kyouko, som også var der for første gang. Det var nok en gang som å komme inn i en ny verden:

Anime, manga og spill overalt

Det krydde av folk der, spesielt menn. Ikebukuro har det meste av manga og anime for kvinner, mens i Akihabara er det litt forskjellig. Begge steder er likevel et must-see! Man får virkelig sett en annen side av Japan, som man kun får noen glimt av i hverdagen. Det er for eksempel helt vanlig for folk i alle aldre å spille Nintendo i offentlighet, lese manga, se anime og ha effekter med favorittserien sin på.

Jeg synes det er bra at et land som ellers er så konservativt er åpent for ting som dette. Dette hadde dessverre aldri gått i Norge... Før jeg dro til Japan hørte jeg at jeg burde være litt forsiktig, og ikke snakke om at jeg hadde sett anime osv.. Har ennå ikke opplevd noen negativ reaksjon på dette, men så har jo jeg funnet ut til at jeg er ingenting i forhold til den gjennomsnittlige japaner. På begge skolene jeg har vært på er det vanlig å bytte manga og lese dem, og de fleste ser også mye anime. Det kan likevel være lurt å vente litt med å nevne at en er interessert, hvis ikke kan de tro at du kun kom dit for anime og ikke er interessert i det tradisjonelle japanske. Til nå har jeg i hvert fall opplevd at de virker glade for at jeg er interessert i flere sider av Japan. Likevel, du kan aldri vite. En japaner kan smile til deg, men tenke noe helt annet.

Her er det altså en maidkafe, som det kryr av i Akihabara^ Ja, det høres kanskje veldig mistenkelig ut, spesielt med tanke på klærne de går i. Det er det samme som den butlercafeen jeg var på, bare med maids istedenfor. De snakker veldig høflig til deg (kaller deg Master osv.) og går i søte maidkostymer. Når de kommer med maten må du si en trylleformel, ellers smaker ikke maten godt. De har også søte navn på maten og drikken.

Ellers er det som en helt vanlig cafe! Det er strenge regler, og man kan ikke ta bilder av en maid eller begynne å klemme dem eller verre ting. Synes det er veldig morsomt at de har slike kafeer!

Trailer med anime på

Man ble helt overveldet av å være der! Overalt var det sterke farger, musikk og lydklipp fra animeserier. Det var litt som å bli med i en anime, for det var det eneste du så rundt deg. Jeg fikk ganske sjokk, så endte opp med å kjøpe ingenting. Har i tillegg ikke sett noe i hele år, selv om jeg bor i Japan! Det har rett og slett ikke vært tid, og jeg har fokusert på andre ting.

Vi gikk i en del butikker og bare så oss rundt. Alle butikkene var skikkelig fulle, og det krydde av folk! Japan i en setning...

Manga

For dere som ikke vet så mye om dette fenomenet, er manga tegneserier og anime tegnefilmer. Det finnes serier for alle slags aldre, og er utrolig populært her. Man kan finne manga om alle slags tema og historier, så det er mye interessant å se og lese. De fleste er likevel laget for voksne og ungdom.

En maid!

Denne karakteren hadde bursdag, så folk hadde skrevet hilsener til ham

Cosplay

Ikke godt å si hva dette er

Purikura! Det er fotobokser der du får hvitere og renere hud, store øyne og tynnere kropp!

Vi bestemte oss for å ta purikura i cosplay! Slik ble bildene:

Søtt ikke sant?

Det ble en vellykket dag! Fikk sett mye morsomt og utforsket en helt ny verden. Skal definitivt tilbake!

Den 29.desember dro jeg på shopping med Rei i Yokohama! Hun er så flink at hun har kommet inn på en japansk skole i Europa, der hun skal begynne neste år. Da er det stor sannsynlighet for at jeg kommer på besøk, eller hun til Norge. Hun er som sagt kjempeinteressert i Nord-Europa, og holder på å lære seg finsk. Det er stor kontrast fra folkene i Nagaoka, som ikke visste hva Nord-Europa var en gang.

Siden det er på slutten av året, var det mye salg! Jeg fant så mye fint og billig, men god kvalitet!

Den til høyre er en pysjsamas i flis! Det er så kaldt inni husene her, så den er skikkelig god og varm å gå med. 

I dag er det altså nyttårsaften, altså begynnelsen på en høytid som er ganske spesiell her. Skal skrive mer om det senere!

Dette året har vært utrolig spesielt, både på godt og vondt. Halvåret i Nagaoka var hardt, mens alt ble mye bedre på høsten da jeg kom hit. Fikk noen veldig fine visdomsord av LP-en min her om at hvis jeg føler at jeg har vokst dette året, så har det vært det beste i hele mitt liv. Jeg har definitivt vokst og utviklet meg til det bedre, noe jeg spesielt merket den uken jeg var hjemme i Norge. Tenker helt annerledes nå, og har blitt mer moden. Det ble slik som de norske AFS-frivillige sa på avreisedagen: "Dere drar som barn, men kommer tilbake som voksne."Jaja, vi får nå se på det når jeg kommer hjem!

På siste skoledag skulle vi velge én kanji (tegn) som skulle representere det neste året. Jeg valgte tegnet for hjem, ikke bare fordi jeg bokstavelig talt kommer hjem neste år, men også fordi jeg skal finne hvor jeg hører til. Både jeg og de hjemme har forandret oss siden jeg dro, og jeg må finne mitt nye hjem. Hva jeg passer til, mitt nye sted, og hva jeg vil gjøre videre. 

Jeg vet ikke helt hvordan det blir med norsk skole neste år (de svarer meg ikke på mail, yay), men spennende blir det nok. Dette året her har bare gjort meg mer motivert! Jeg savner å klare å gjøre alle leksene, følge helt med og få alt til. Samtidig håper jeg at jeg finner ut hva jeg vil studere videre, for etter dette året har jeg tenkt på flere muligheter. Neste halvår blir det nok litt mindre skole på meg, så jeg har tenkt på å få meg jobb! Det har jo gått en del penger her... Håper også jeg kan få lappen, eller i hvert fall komme godt i gang med kjøretimer. Jeg begynte ikke på det før jeg dro fordi jeg visste at i et helt år kom jeg ikke til å kunne øvelseskjøre i det hele tatt, og jeg kunne heller ikke ta lappen på 18års-dagen min. Har også som mål å holde japansken til like, og f.eks. lese en del bøker og bli enda bedre. Vertsfar studerte i Kina for tretti år siden, og han husker fortsatt kinesisken! Man må bare holde språket i gang, lese høyt, skype, se tv-programmer og bruke det så mye som mulig. Også håper jeg at jeg kan utvikle meg mer innenfor skriving neste år, og også utforske andre kreative sider. Jeg har f.eks. tenkt å lahge scapbook om året i Japan! Har tatt vare på alle billetter og slikt, så det blir kjekt å holde på med.

Neste år er en ny begynnelse, akkurat slik 2014 var. Men egentlig er vel hver dag en ny begynnelse? Man kan forandre en hel verden på en dag. 

#utveksling

 


  0 sommerfugler i "Akihabara og shopping"

Send en sommerfugl

hits