Jul i Japan: Konsert og shopping i Tokyo (SiljeiJapan)

Jul i Japan: Konsert og shopping i Tokyo

Hei, og god jul!

Nå er romjulen snart over, og i morgen står nyttårsfeiringen for tur. Tror nok det blir en litt større feiring enn julen, som ikke ble feiret i det hele tatt. Vet at mange utvekslingselever sliter i julen, men jeg tror nok det er verst for dem i Asia. Julen er ikke annet enn en "importert dag" (altså den 25.desember), ikke noe høytidelig i det hele tatt. Gatene blir pyntet, det er mange juleting i butikkene som kaker, godteri og klær, men de legger ikke noe mer i det enn at det er til pynt. De aller fleste har null pynt i huset og også ingen tradisjoner på julaften. Julaften her er en helt vanlig dag, samme med den 25., der den eneste forskjellen er at man spiser en kake. 

Så ja, det skjer ingenting her i julen. Det er noen helt vanlige dager, bare med litt ekstra pynt. Det er tungt, men på den andre siden kanskje det beste. Når det er ingenting som minner en om julen får man kanskje ikke hjemlengsel? Jeg prøvde å holde meg unna julen så mye jeg kunne, men jeg kunne jo ikke unngå å se på kalenderen og se at det var desember. Det føltes helt rart...

Den 23.desember lå jeg bare hjemme og slappet av. Fikk en del reaksjoner på at jeg sa god jul, for her er det ikke jul før den 25 (og kun den dagen!). Om kvelden så jeg "Grevinnen og hovmesteren" alene, ikke en gang Mimi ville komme og feire litt jul med meg. 24.desember derimot, var litt koseligere. Jeg startet dagen med å se "Tre nøtter til Askepott" med vertsmor, og hun likte den veldig godt. Uansett hvor lite jul det er, så må jeg se den hvert år.

Jeg merket at det var veldig tungt å bare sitte inne, så norske Thea og jeg bestemte oss for å dra inn til Shibuya i Tokyo. På julaften er det nok mest folk, for mange japanere pleier å gå på date den dagen. Så for moro skyld tok vi oss en tur ut dit, og feiret en ganske utradisjonell jul.

Shibuya

Etter jeg kom til Tokyo er det flere og flere som vil øve seg på engelsk med meg. Jeg pleier å snakke til dem på japansk, så gir de seg til slutt. Er jo ikke her for å være engelsklærer, men det nytter ikke hvor mange ganger jeg sier det. For dem er det helt uforståelig at engelsk ikke er mitt morsmål, og at jeg ikke er amerikansk. Til folk på skolen har jeg sagt flere ganger at jeg snakker norsk, men da bare ser de uforstående på meg og sier at jeg kan jo engelsk? Det er helt ubegripelig for dem.

Så da vi var i Shibuya skjedde det litt igjen, selv om de tydelig hørte at Thea og jeg snakket norsk. Det skjer også hvis vi snakker japansk... Da jeg var i Asakusa med pappa skjedde det noe lignende med noen ganske mystiske folk. De samlet inn penger til et eller annet, men det som var så merkelig var at de kun snakket til utlendinger og ba om penger. De samlet sikkert penger inn for en god sak, men det er litt mistenkelig når de kun spør utlendinger. Så da de kom bort til meg sa jeg bare "no speak English" og stakk...

Thea

Vi så mange forskjelige mennesker i Shibuya. Mange gikk utkledd som julenisser med skjegg og alt, og folk som jobbet i butikker gikk med nisseluer eller gevir. Da vi var innom Tower Records (svæær musikkbutikk) hørte jeg noen norske folk! Det er første gang jeg har hørt noen andre nordiske i Japan, og det har gått ni måneder! Jeg ble så forskrekket at jeg ropte det til Thea, og da kom de norske forbi og stirret rart på oss, før de stakk. Skremte de visst vekk?

På veien tilbake til Shibuya stasjon kom det en åpen trailer forbi der det satt folk med gorillakostymer (hode og alt), som ropte "Merry christmas!" og spilte høy musikk. Vet ikke hva gorillaer eller aper har med jul å gjøre, men morsomt var det i hvert fall.

Etter Shibuya dro vi litt videre inn i Tokyo, til Korea Town. Det er et lite distrikt der det bor mange sørkoreanere, så de har mange butikker med kpop og koreansk mat der. Kameraet mitt bestemte seg for å dø, så jeg har dessverre ingen bilder. 

Det var som å komme inn i en ny verden! Alle snakket koreansk og det var mange spennende butikker der. De hadde alt du kan tenke deg med kpop på. Kpop vifter, håndklær, nøkkelring, sko, veske, klær, undertøy, slips, glass og ja alt. Det var som en drøm for Thea og meg, som har Sør-Korea som neste reisemål. I tillegg skulle vi jo på konsert neste dag!

Juleaften ble avsluttet med McDonald's i Korea Town. 

Innkjøp fra Korea Town og Tower Recods

Klar for BIGBANG

Dagen etter var det tid for kpop-konsert! Jeg møtte Thea på t-banen og så dro vi videre til Tokyo Dome. Den var helt enorm og jeg mistet helt pusten da jeg så den! Tenk at vi skulle på konsert der!

Vi stilte oss i kø og kom inn ganske fort. Det var dessverre ikke lov med kamera, så det ble tatt fra meg, På den andre siden hadde det nok ikke blitt noen bra bilder, og det er best å nyte det i øyeblikket og ikke gjennom en kameralinse. Bilder og videoer kan man se og mimre over senere.

Tokyo Dome var helt enorm (plass til 60 000+)! Tror jeg aldri har vært inne på en så stor konsertarena før. Overalt var det folk kledd i BIGBANG-gensere og ringer og alt, mens noen gikk utkledd som julenisser. 

Scenen var i midten, så publikum formet en ring rundt den. Fra scenen gikk det andre scener utover, slik at artistene kan gå nærmere publikum.

Konserten startet med et pang, rett og slett. Plutselig ble det mørkt og det eneste man kunne se var tusenvis av lys fra lightstickene til alle fans. Veldig flott å se på. Før BIGBANG kom varmet noen andre opp for dem, en gruppe kalt iKON som ikke har debutert ennå. Det ble litt laber stemning, men jeg regner med det er fordi folk helst ville se BIGBANG og ikke visste så mye om denne gruppen. Flinke var de i hvert fall!

Alle ble helt gale da BIGBANG endelig kom! Det var fantastisk å se dem live. Scenen forandret seg hele tiden med lys og flyttet på seg, veldig stilig. Alle veivet med lighstickene i takt og hoppet opp og ned. Tokyo Dome har kun sitteplasser, men alle reiste seg opp da BIGBANG kom. Det var en helt eventyrlig konsert! BIGBANG forsvant flere ganger, og det var mange ganger jeg trodde det var over. Men hver gang dukket de opp igjen og folk begynte å skrike igjen. Ja, for i tillegg til å synge med skriker man av full hals. Ble ganske mye skriking på norsk fra meg, hehe. 

En av gangene de forsvant ble de borte ganske lange, og da begynte alle å synge en utrolig fin sang (ikke BIGBANG sin, vet ikke helt hva det var). Jeg ble så rørt! Det var helt mørkt og man kunne bare se lysene fra alle som så på, og høre på at de sang. Begynte å gråte, jeg var så lykkelig over å endelig få gå på konsert med BIGBANG, Det har vært en drøm i over fem år, og det er kun de siste to årene kpop-artister har kommet til Europa. Så jeg har hatt få sjanser til å se dem eller andre, og det var jo helt magisk at den første gangen ble i Japan! 

De framførte: "Fantastic Baby", "Tonight", "Stupid Liar" ,"Blue","Haru Haru", "Gara Gara Go!", "Top of the World", "Number 1", "Knock Out" (GD & TOP), "High High" (GD & TOP), "Bad Boy", "Tell Me Goodbye", "Cafe", "Lies", Love Song", Hands Up", Feeling", My Heaven", Koe o Kikasete". Etter det var det encore, før de kom tilbake med: "Baby Baby", "Strong Baby", Doom Dada", "Ringa Linga", "Crooked", "Look at me" og "Fantastic Baby". Innimellom var det også en del snakking og interaksjon med publikum, en av gangene kledde BIGBANG seg ut som julenisser og kastet ting ut i publikum. En del ble intervjuet, veldig morsomt å høre på. Alle aldersgrupper var representert i publikom, og det var ikke få eldre damer. Synes det er flott at kpop er noe folk i alle aldre kan få glede av, og at de også kan gå på konserter.

Ja, er kanskje litt merkelig at jeg gikk på konserten til en koreansk gruppe når jeg er i Japan. Jeg er stor fan av j-pop også, men mange av gruppene er det umulig å få billetter til med mindre man er i fanklubben. For å bli med i fanklubben må man ha permanent bostedsadresse i Japan, og selv da er det liten sjanse for at du får billetter. Dessuten holdt de fleste artistene konserter mens jeg var i Nagaoka, og ikke kunne dra.

BIGBANG har debutert i Japan, og har mange sanger på japansk. Så mange av sangene på konserten var på japansk, og de snakket også japansk med publikum (veldig søt japansk, kan ikke si de var stort bedre enn oss). Jeg er så glad jeg fikk sett dem live! Det skal jeg definitiv gjøre igjen, det var en helt syk opplevelse. Kanskje en av de beste i hele mitt liv.

Vi har også gitt en gave til dem (ga den til staff), en bok om Norge og nordlys.

Den 26.desember, møtte jeg Sanami fra teseremoni-klubben. Hun er også med i danseklubben, og er kjempehyggelig. Vi spiste god lunsj sammen, før vi gikk hjem til meg og egentlig bare slappet av og snakket.

Om kvelden kom endelig vertssøster Mika hjem, så da var endelig hele familien samlet. Vi spiste god middag og så den såkalte julekaken. Det var vel det nærmeste jeg kom julen!

Mimi kom også og holdt oss med selskap:

Kake og julebrus (tatt med fra Norge)

Jeg fikk en liten gave i overraskelse fra vertsfamilien, som var kjøpt i Kyoto! Veldig snilt av dem. Ellers var det jo ingen gaver, så gleder meg til vi skal feire jul i februar i Norge.

Dette er en Maneki-neko! Den "vinker" med poten etter lykke og rikdom, så derfor kan man ofte finne den utenfor butikker (butikkeierne vil jo ha suksess og penger). 

De neste dagene gjorde jeg også mye spennende, og det skal dere få lese og se i neste innlegg. Håper alle hadde en kjempefin jul, og fikk feiret den skikkelig (i motsetning til meg, var jo ingen jul her). Tusen takk for at dere har fulgt meg hele veien, gjennom tykt og tynt! Nå er det snart bare en måned igjen, det er så liten tid at jeg har sluttet å telle dager. 

#utveksling

 

 


  2 sommerfugler i "Jul i Japan: Konsert og shopping i Tokyo"

Postet av: Elisabeth
Interessant å høre om hvordan julen blir feiret (rettelse: ikke feiret) i Japan. Får meg til å innse hvor "magisk" julen i Norge er. Kjenner til mange i Norge som går rundt og klager over hvor lite julestemning de har, både før og etter jula, fordi de har vært så opptatte med det ene og det andre. Men mangelen på julestemning i Norge er vel ingenting i forhold til den i Japan. Synd at jula ikke ble slik du ønsket, men heldigvis kan du fortsatt feire de neste i Norge :)

Misunner deg så sykt for den BIGBANG-konserten, haha. Tviler ikke på at det var tidenes opplevelse.
30.12.2014, 10:34
Postet av: mm
Et flott innlegg fra deg IGJEN..... Det er SÅ kjekt å lese hva du opplever , og jeg koser meg med å se på de flotte bildene .GODT NYTT ÅR ★★☆☆<3<3<3
30.12.2014, 14:57

Send en sommerfugl

hits