Vinterferie og Yokohama (SiljeiJapan)

Vinterferie og Yokohama

Hei!

Nå har jeg endelig fått vinterferie, etter et travelt semester på skolen. Oppi alt sammen hadde jeg JLPT, altså japansk eksamen. I dag var siste dag på skolen, så nå har ferien begynt. Kjente jeg trengte det, spesielt etter en slitsom og gøy helg.

På lørdag var jeg ute med en annen utvekslingsstudent, en veldig grei fyr. Vi så den siste Hobbiten-filmen (kjempebra!) på kino og spiste middag sammen. Skal ikke si så mye mer om det enn at det gikk veldig fint, men at vi ikke vet helt hva vi skal gjøre videre. Har kun 48 (!) dager igjen, og vi vet ikke om vi vi kan fortsette med det så langt fra hverandre.

Søndagen dro jeg ut med ham igjen! Vi spiste lunsj på en cafe i Hawaii-stil, der de hadde svære vaffler og crepes med sjokolade, krem, jordbær osv. Vet ikke helt hva det har med Hawaii å gjøre da, men nå er jeg jo i Japan. Her kombinerer de alt mulig!

ONLY IN JAPAN: "Romansevogn"? Er det fordi man sitter to og to?

Etterpå dro jeg til Yokohama sammen med Rei, som jeg har vært med en del ganger før. Jeg var også på kulturfestivalen på skolen hennes, noe som er et veldig godt minne. Hun er kjempehyggelig og det er alltid like spennende å "dra på eventyr med henne". Det er så utrolig mye å oppdage og oppleve i dette landet. Jeg får aldri nok av det...

ONLY IN JAPAN 2: Snoopy butikk

God jul! Null julestemning på meg, men...

Hello Kitty

Ny maskot.. laksesushi. Søt?

Vi gikk egentlig bare og så oss rundt, for i Yokohama er det veldig mye å se. Det er jo forstaden til Tokyo, og en vet aldri hva som dukker opp:

Hva er jobben din? Jeg er et juletre!

Viser seg at det ikke bare er treerne de pynter her, men også menneskene. Jeg synes det er veldig gøy med alle julelysene her, selv om jeg blir litt trist av det. Føles så rart at det er jul! For meg er dette bare som en hvilken som helst vintermåned, bare med masse julelys. Ja, det er nisser og lys overalt her, men det er liksom så overfladisk? Julen her er romantisk, og man er enten med venner eller kjæreste. Den er egentlig masse dilldall og kanskje noen få gaver. Den stemningen, den følelsen, at det kiler i magen og det føles som om du svever til julestjernen, den er ikke her. Det handler ikke om familie og tette bånd til andre, å sette pris på ting og glede seg over alt, men julenisse og fancy lys. Vel, julen er et veldig nytt fenomen her, og slik er det.

Så gikk en barndomsdrøm i oppfyllelse..

Pokemon-butikk! De har alt her i Japan

Selv om ting føles litt rart, vet jeg at jeg klarer dette. Får mest sannsynlig oppleve en slik "jul" (rettere sagt ingen jul) en gang, og det blir spesielt men spennende. Er jo søtt med all romantikken og lysene her, selv om jeg foretrekker norsk jul. Jeg bare savner den følelsen av å høre introen til "Tre nøtter til Askepott", se snøen dale ned, kjenne forventningen av at noe magisk skal skje. Og den magien er noe du har rundt deg hver dag; familie og nære venner, noe jeg har vært uten så lenge. Man tenker kanskje ekstra på det i julen når man er mye sammen, og jeg merker det spesielt nå som vi ikke er det og ikke har vært det i hele år. Samtidig har jeg blitt utrolig glad i Japan, og vil ikke hjem. Har fått så gode venner nå og det er så mye kjekt å finne på, og alt er nytt og spennende. Det er mange ting her jeg gjerne skulle sett i Norge.

Utpå kvelden stakk jeg hjem igjen, der jeg slappet av. Kofferten begynner å fylle seg opp igjen, spesielt etter dette:

Måtte bare

I dag, mandag, var som sagt siste skoledag. Hadde vanlige timer fram til kl. ett, da vi begynte å vaske og rydde hele skolen. Jeg endte opp med å vaske vinduer, men det var kjekt fordi vi var så mange andre. Etter det hadde vi mye fritid, så vi tok noen bilder (typisk japanske jenter hehe):

Så ja, selv om vaskingen var tidlig ferdig kunne vi likevel ikke begynne med LHR (informasjon og samling med klassen). Det var bestemt fra før at den skulle begynne kl. to, noe den kom til å gjøre uansett om vi var ferdig tidlig eller sent. Hadde vært mye lettere om vi bare kunne begynt... Dette er ganske typisk Japan. Man har så mange regler og planer, og dem må man alltid følge til punkt og prikke. I mange av samlingene snakker de om universiteter og eksamener som absolutt ikke angår meg og Kristin, men vi må likevel sitte å høre på. Hvorfor? Fordi det står i reglene, spiller ingen rolle om vi ikke er vanlige elever. 

Det kan høres helt greit ut, og ja det er det, men man merker virkelig at hver minste lille detalj er planlagt og har sine regler. Det finnes ingen utvei eller en annen måte å tenke på, slik er det bare. Heldigvis blir man vant til det, spesielt etter man har gått på samme skole en stund. Jeg har jo byttet en gang, noe som var veldig forvirrende. Ja, det varierer fra skole til skole, men aldri fra lærer til lærer. Er jo fint at de gjør alt så ordentlig, men det er absolutt ingen rom for endring eller diskusjon. 

Etter skolen dro Kristin og jeg til Kamakura, der vi kjøpte en del gaver. Kristin skal jo hjem i begynnelsen av januar, og dette var kanskje siste gang vi gjorde noe sammen utenom skolen. Kommer til å savne henne, hun har vært en veldig god støtte for meg. Ikke bare fordi hun er norsk, men også fordi hun har opplevd mye her også og forstår ting som ingen hjemme i Norge kan. Man er nødt til å oppleve det for å forstå det fullt ut.

Skal ikke si noe om hva jeg kjøpte, unntatt at det ble en gave til meg også:

Totoro! + en som er litt skeptisk

Mimi ble kjempeskeptisk til Totoro! Da jeg kom opp på rommet sprang hun ut med en gang, og så veldig skyldig ut. Der inne hadde nemlig Totoro flyttet på seg, og vi vet nok alle hvem som hadde gjort det. Hun er så skjønn! Kommer til å bli vanskelig å forlate henne.

Er utrolig glad for at det har blitt vinterferie, for det trengte jeg virkelig. Ble nemlig utrolig lite sommerferie på meg, da jeg byttet skole. Har kun hatt to uker og utenom det har det ikke vært noen høstferie eller noe. Jaja, jeg har i hvert fall fått opplevd mye gøy og kjekt selv om det har vært lite ferie. Ser utrolig fram til det nå i hvert fall og skal virkelig nyte det! Noen av planene er b.l.a BIGBANG konsert, kattekafe (der man spiser VANLIG mat og får klappe katter), animebutikk, karaoke og mye mer. Blir en rar, men begivenhetsrik "jul".

Ønsker alle en god jul!

#utveksling


  0 sommerfugler i "Vinterferie og Yokohama"

Send en sommerfugl

hits