Asakusa (SiljeiJapan)

Asakusa

Hei!

Søndagen kom jeg altså hjem igjen til Japan, etter en lang og slitsom flytur. Pappa var med meg, noe som hjalp på en lang og kjedelig flytur. Da vi landet så vi Fuji fjellet, og vi fikk også sett nordlys fra flyet! Utrolig flott!

Det ble ingen sovn denne gangen heller, og det gjorde det ikke noe bedre at det var morgen da vi kom fram til Japan. I Norge var det midt på natten, så jeg hadde veldig lyst til å sove. Måtte holde meg våken for å komme inn i japansk tid, og det var lettere sagt enn gjort når det føltes som om jeg hadde blitt kjørt over av et tog. Det ble litt stress for å komme seg på Narita Ekspress, som skulle gå direkte til togstasjonen der jeg bor. Vi kom oss fram til slutt, og gikk den siste veien fram til vertsfamilien.

Motet mellom pappa og vertsfamilien gikk veldig bra. De fikk et godt inntrykk av hverandre, og trivdes i hverandres selskap. Vertsfamilien var ganske opptatt, så pappa ble der bare en liten stund for han dro til hotellet sitt. Jeg har jo nevnt for at vertsmor strikker? Nå har hun strikket dag ut og dag inn i flere måneder, og åpnet til slutt en liten butikk i huset sitt. Hun fikk kjempemange kunder, og de var der også da jeg og pappa kom inn og så helt nedsnødd ut av all søvnløsheten. 

Vertsmor hadde bursdag, så hun fikk to strikkebøker av oss. Om kvelden dro vi ut og spiste middag, pappa var også med. Må innrømme at det var litt uvant at han var der, at han kom inn i den lille verdenen jeg har laget her, men det gikk bedre enn jeg hadde trodd. Måtte oversette en del japansk for ham, men vertsfar kunne heldigvis en del engelsk. Det ble en veldig trivelig kveld.

Neste dag var jeg fremdeles helt utslitt, men det nyttet ikke aa ligge inn og "slappe av". Det kom bare til aa ende med at jeg sovnet, så det var best å gjøre noe annet. Derfor bestemte jeg meg for å først dra inn til Yokohama å spise lunsj med pappa, og så ta en tur til Tokyo. Pappa bodde på et hotell der julenissen også hadde fått rom:

Vi bestemte oss for å spise lunsj på hotellet hans:

Det var veldig få andre gjester på hotellet, så de fleste i restauranten var folk som var ute med venner og familie. Krydde spesielt av eldre japanske damer, med søte stemmer og små hatter på hodet (dere vet sånne typiske japanske turister).

Da vi var ferdig å spise dro vi inn til Asakusa, der Tokyo sitt eldste tempel er. På veien fikk pappa prøve Tokyo Metro (verdens mest folksomme t-bane):

Asakusa er et sted jeg har onsket å dra til lenge, da det skal være den delen av Tokyo som minner mest om det gamle Japan. Man får en fin smakebit på Kyoto, og for man kommer fram til templene er det mange gamle gater med spennende butikker:

(Vi endte opp med en suvenir: slips med Fujisan på)

Etter å ha gatt gjennom flere handlegater, kom vi omsider fram til templene.

Rett foran tempelet var det en bålplass, der folk stod og viftet røyken mot seg. Den skulle visst være hellig, og man skulle vifte den mot der man er syk eller har vondt. F.eks. hvis du har mye hodepine vifter du den mot hodet, og da skal du bli frisk.

Det krydde av skoleelever, og det er nok fordi det er rett for det er eksamen for å komme inn på universiteter. Skoleelever i Japan pleier å dra til templer å be før de har en stor prøve, og den for eksamen er den aller viktigste. Jeg ønsker alle lykke til!

Her ber man. Kastet oppi en norsk krone denne gange, vi faar se om det funker

Et mindre tempel

Her skriver man ned onskene sine paa treplatene, før man henger dem opp

Denne skumle guden skal liksom hjelpe meg (ser ut som om han skal gjore det motsatte..)

På veien tilbake gikk vi i litt flere handlegater

Dette er en så fisk som er så giftig at man dor av den om den ikke er tilberedt riktig, og man trenger lang utdannelse for å bokstavelig talt ikke ta livet av gjestene. Her kunne man altså velge hvilken fisk man ville spise, og faa den helt fersk

"Samurai" med hatt til høyre!

T-bane

Stress

Da vi kom hjem spiste vi japansk curry hos vertsfamilien, noe vi likte veldig godt. Pappa var veldig nysgjerrig på tatamirommet, og har lyst til å ha det i huset vårt (håper man kan få tak i det!):

Om kvelden dro han tilbake til hotellet, og neste dag skulle han hjem igjen til Norge. Det var veldig rart aa si hade til ham, skulle onske han kunne blitt her litt lenger i Japan. Det er absolutt ikke anbefalt å få besøk mens man er på utveksling, siden det kan føre til kulturkrasj og hjemlengsel. Pappa har heldigvis vært i Japan for, så det ble ikke mye tull med kulturen. Hjemlengsel har jeg fått uansett pga. morfaren min, det er ingenting å gjøre med. Det at han ble med meg synes jeg gjorde overgangen fra Norge til Japan litt mykere, og jeg er glad han ble med. 

Jeg fikk dessuten knipset litt bilder av vertsmor sin butikk:

Japanere elsker mummitrollet. Visste dere forressten at tegnefilmen er laget i Japan? Ja, historiene og karakterene er finske, men serien ble tegnet i Japan

Smaating som venner av vertsfamilien min har laget

 

Flink ikke sant?

Denne uken har vært ganske rolig, da prøvene er ferdig og det er snart ferdig. Akkurat nå er det fredag og helg, og mandag blir siste skoledag (tre skoletimer og så vasking og seremoni). Det føles så rart at det er jul! Ja, det er mye pynt overalt, med julelys og nisser og trær, men alt er liksom så overfladisk. Alt er veldig pent å se på, men det er liksom ikke gjort med mening. Julen handler ikke bare om nisser og dilldall, men det er få som tenker på det her. Det er et nokså nytt fenomen, så slik er det. Selv min vertsfamilie som er kristne feirer omtrent ikke jul! 

I førjulstiden planla jeg å høre på julesanger, se Blåfjell og få så mye julestemning som mulig, men det ga jeg fort opp. Julen kommer til å bli tung nok allerede, og julestemning hjelper absolutt ikke. Har sluttet å kjempe mot den tanken, tanken om at det ikke er jul i år. For det er det ikke her i Japan. Så istedenfor å tenke på det, prøver jeg å nyte tiden her fullt ut og ikke ligge inne å synge "I wanna go home for Christmas". Dette er nå "home", og jeg må gjøre ting slik som "home" vil. Har mange spennende planer jeg skal komme tilbake til etter hvert. "Julen" skal bli annerledes, men knallgøy!

Jeg må innrømme at jeg er glad at julen, den tyngste tiden for mange utvekslingselever, kommer på slutten av året mitt. Merker at jeg gjerne skulle vært med familien nå, og at den følelsen ville nok blitt til sterk hjemlengsel om jeg attpå til skulle være et helt halvt år til! Attpå til skjedde det med morfaren min, og det kom veldig brått på. 

For meg er det snart over, og jeg avslutter det hele med en rolig januar og vinterferie. Det blir enda mer tid til å utforske dette spennende landet og bli bedre kjent med vennene mine. Jeg skal så mye fint, og det skjer kun en gang. Foreksempel er det under en uke igjen til jeg skal på BIGBANG konsert i Tokyo Dome!

I dag har jeg forresten vært i Japan i 9 måneder!!

#utveksling

 


  1 sommerfugler i "Asakusa"

Postet av: mm
Masse flotte bilder å kose meg med. Kjekt at du og pappa hadde noen fine dager . NEI , DET BLIR IKKE NOEN ORDENTLIG JUL FØR I FEBRUAR NÅR DU ER HJEMME HOS OSS IGJEN....!!!!!!

Kos deg masse ,så lenge ♥♥♥♥♥♡♡♡★★★☆
20.12.2014, 11:43

Send en sommerfugl

hits