Disneyland og uken etter (SiljeiJapan)

Disneyland og uken etter

Lørdag kl.00:50 gikk bussen fra Nagaoka til Disneyland, sammen med alle de andre utvekslingselevene i byen. Jeg følte jeg var godt forberedt med ørepropper (for soving), sovemaske og varm genser, men det ble ingen søvn på meg gitt. Dessuten stoppet bussen hver time, så de som først sov våknet jo igjen mange ganger. Jeg satt sammen med vertsmoren til Baisa (fra Mongolia), og hun var veldig hyggelig. Etter en tur som tok seks istedenfor tre-fire timer kom vi fra til Tokyo. Det var et veldig fint å se soloppgangen og hvordan solstrålene strøk over de japanske husene, det var gater og hus så langt man kunne se!

 

 Min tredje gang i Disneyland!

Jeg var helt borte da vi skulle inn i Disneyland, og klarte å betale for bagasjeskap to ganger (flink!). Vi spiste frokost og kom inn i Disneyland da det åpnet kl.08.00. Jeg har vært i både Disneyland i Paris og Disney World (Florida), og det var helt likt som i Tokyo. Tenkte tilbake på mange gode minner mens vi vandret rundt. Det var utrolig mange folk og dermed lange køer, men jeg ble fornøyd med det vi fikk tid til. Fikk ikke like mange blikk som vanlig, da det var ganske mange utenlandske der.

 

 

Som Star Wars-fan får jeg ikke nok av dette!

 

Butikker

 

Mikke-«kake» og meronpan (denne gangen faktisk med melonsmak!)

 

Minni!

Helt til slutt bestemte vi oss for å shoppe, men det gikk ikke helt som planlagt. Det har seg nemlig slik at det er noen problemer med mobiltelefonen min, så jeg kan verken ringe eller sende meldinger. Kom bort fra de andre og vandret sikkert rundt i en halvtime uten å finne dem, men vi fant hverandre til slutt. Kjøpte cookies i gave til vertsfamilie og venner, samt Minnie Mus kjole (så noen gå med den), t-skjorte og sløyfe. De hadde ganske mange fine suvenirer her, men prisnivået var dessverre på norske høyder. Heldigvis er Disney veldig populært her, så man finner ting med sånt tema overalt. Synes likevel det var litt gøy å kjøpe ting derfra, det var jo i Tokyo liksom!

 

Min favoritt! Spøkelseshuset

 

 Inne på en slags restaurant

 

Til venstre kan du se lolita! (i rosa kjoler)

 

Man sier at man får mindre hjemlengsel ved å dra ut med venner, men for meg var det helt motsatt. Jeg har så mange fine minner med familie fra Disneyland, og det ble ikke bedre av at jeg gjorde nøyaktig det samme som vi hadde gjort sammen. Vi dro til og med til samme restaurant for å spise middag! Tenkte mye på hvordan det hadde vært om de var der sammen med meg, mens jeg samtidig satte pris på at jeg har fått sjansen til å dra til Disneyland før.  Rundt klokka åtte begynte det en flott parade med lys, og jeg fikk tatt noen bra bilder.

 

 

Mikke og Minni

 

Katten fra Alice i Eventyrland??

 

Snehvit

 

Ånden fra Aladdin

 

Donald og Dolly

 

Timmy Gresshoppe! «Whn you wish upon a star!»

 

Disneyland stengte rundt ti og da gikk vi til bussen. Ble litt tull da en av Ilarias (fra Italia) klassevenninner ikke fant fram, men alle kom seg på bussen i tide. Så ble det nok en natt uten søvn, før vi kom fram til Nagaoka om morgenen. Da gikk det rett til sengs og så ble det avslapping resten av dagen.

 

Synes dette så litt magisk ut jeg da

De første dagene etter gikk som vanlig; skole og klubb. Onsdagen og torsdagen derimot, ble mye mer spennende: jeg dro på besøk til en annen skole! Alle utvekslingselevene dro sammen, men vi ble plassert i forskjellige klasser. Det var jordbruksskole, så de hadde dyr og drivhus og alt mulig. Da vi kom fram ble vi godt tatt i mot av både rektor og lærere, og de tok mange bilder av oss. Klassen min skrek da jeg kom inn, og de hadde skrevet navnet mitt på tavlen og «We love you!». Jeg introduserte meg og følte meg velkommen fra førte stund. Alle var interesserte i meg, og jeg har ikke tall på hvor mange bilder vi tok, og håret mitt ble som vanlig angrepet. De var også veldig fascinert av øynene mine og Norge generelt. En av dem gapte og sa «De er blå, men svart i midten!» (pupill). Jada.. .

 

Hele klassen! Veldig få gutter hehe

 

Midt i timen, så læreren ble også med!

 

Ferdig med maten

 

Koiro og meg! Veldig søt jente

 

Hana og meg

 

Ferdig med å jobbe ute

Siden det var en jordbruksskole hadde de mange fag jeg aldri hadde hørt om, så jeg gikk bare til tilfeldige klasser. Hele skolen virket veldig avslappet, og jeg trodde at min første japanske skole var det! Elevene satt med mobiler rett foran lærerne og spilte spill, så på bilder osv., ropte, sang, men læreren brydde seg ikke i det hele tatt. Har aldri sett slik i Norge en gang, selv ikke på ungdomsskolen. Noen satt kanskje med mobiler, men de var stille og skjulte dem for lærerne. På slutten av dagen hadde vi matlaging, og vi lagde en rett med laks, ris og misosuppe. Det var faktisk veldig godt! Så gikk vi til gymsalen, der jeg måtte introdusere meg på nytt. Det var kun 450 elever på skolen, og det er ingenting i mot Teikyo (skolen min) med 1000 elever! Har blitt mester på introduksjon (blir ren improvisasjon!) nå, kan du si.

 

Etter kun den første dagen ble jeg veldig glad i klassen min. Det var som å være i Norge igjen; folk var mye mer åpne og interesserte, mens japanske elever ellers har en tendens til å være sjenerte. De var veldig fascinert ikke bare i Norge, men i meg, og det er noe jeg setter veldig pris på. La alle sammen til på Line (minner om Facebook), og resten av kvelden kom melding etter melding. Jeg trodde at Teikyo var gale etter meg, men det var ingenting i forhold til hvordan folk var på denne skolen! Dagen etter var vi litt ute og raket ugress, hadde gym, matte og litt andre fag. I gymmen skulle de egentlig ha baseball, men siden jeg ikke kan være med på sånt gjorde vi mye annet gøy istedenfor. Det ble mye leker (kunne ikke det meste), og en av dem minnet veldig om stivheks. Det var utrolig godt og jeg følte at jeg virkelig «kom igjennom» til nesten alle jentene i klassen.  Før jeg dro tenkte jeg at de kanskje ikke kom til å bry seg så mye om meg siden det bare var for to dager, men jeg tok feil.

 

Han bakerste ligner på Sasuke!!

 Etterpå ba gymlæreren meg komme fram og introdusere meg på nytt, før jeg lærte dem litt norsk. Det var veldig morsomt og søtt da alle gjentok etter meg i kor. En av dem ba meg lære dem «Jeg er glad i deg», og så kom hver eneste av dem bort og ga meg high five og gjentok det. Selv læreren kom bort og ropte det til meg! Noen kom til og med flere ganger. Kan ikke helt beskrive den følelsen jeg fikk da? har ikke følt meg så verdsatt på lenge! Jeg ble så glad at jeg trodde tårene skulle komme, for det der var noe jeg virkelig trengte!

 

"Mesterverket" vårt

Etterpå ble det litt fram med hvilke timer jeg kunne gå til (de hadde sagt jeg kunne gå hvor som helst, men slik var det visst ikke likevel), men jeg endte opp et sted der de lagde mozarella?? Eller rettere sagt lærerne gjorde det, mens jeg kom i en samtale om en veldig populær type manga (*kremt* blant jenter *kremt* noen her vet hva jeg snakker om *kremt*).  I mens var det noen andre i klassen som lagde cookies, og jeg fikk en del av dem med meg hjem. Kontaktlæreren ga meg også en gave!

 Den andre dagen var over, og det betydde at jeg skulle tilbake til Teikyo igjen. Ble veldig glad i klassekameratene mine etter de to dagene, og var ikke så glad over at jeg måtte dra. Det samme gjaldt for de i klassen. De ropte «Rapunzel!» (jeg går ofte med håret i en flette, så det har blitt kallenavnet mitt her), tok bilder, klemte meg. Det som gjorde mest inntrykk var at flere av dem gråt, og det er veldig sjeldent man ser at en japaner gråter. Jeg fortalte det til Kanako (vsøster), og  hun sa at det var et veldig godt tegn. Er jo det også hvis en nordmann gråter! Hadde en strålende tid på den andre skolen, og det beste var at rektoren sa at vi skulle komme tilbake om høsten. Jeg gleder meg! Håper også at jeg kan finne på noe med de nye vennene mine. De gleder seg til jeg kommer tilbake, og det samme gjør jeg.

 Jeg vet at det kan være ofte japanere sier sånt for å være høflig, men det sier litt at de gråter. Det er ikke ofte at vi nordmenn gjør heller, ikke sant? Setter veldig pris på at jeg fikk sett japansk skole fra et annen perspektiv, og jeg ser fram til å komme tilbake.

En del lurer på hvorfor jeg har bodd hos to vertsfamilier, og det er fordi jeg er midt i et bytte. De har ikke funnet en ny ennå, så jeg bor hos en midlertidig (de samme jeg bodde hos under Golden Week). Har hatt det utrolig tøft lenge nå, og det ser ut til å fortsette sånn en stund til. Jeg har det fint hos vertsfamilien, jeg er aktiv i klubber, studerer, går ut med venner, men ensomheten og hjemlengselen kommer snikende likevel. Det har nå gått tre måneder, og jeg håper at jeg snart kan grue meg til jeg skal hjem, og ikke glede meg. Nei, jeg vil ikke hjem nå, men jeg ser litt fram til det. Noen ganger kan jeg nesten ikke tro at et sånt land som Norge eksisterer, og at jeg har bodd der.  Du vet ikke hva du har, før du mister det.

 I dag dro jeg på karaoke med to jenter fra klassen,veldig gøy! Etterpå tok vi purikura og jeg så ut som et romvesen som vanlig... Ellers skjer det ikke så mye fremover, jeg skal bare flytte til en av LP-ene (de har ikke funnet ny vfamilie til meg). Er det noen spesielle tema folk ønsker jeg skal skrive om? Forskjeller? Topp ti? Mat? Klubber? Fag? Skoleuniformer? Likestilling? Jeg vurderer alle svar, så kjør i vei!

#utveksling


  4 sommerfugler i "Disneyland og uken etter"

Postet av: mm
Nydelige bilder fra Disneyland. Må ha vært kjekt å besøke den andre skolen ,og å bli så godt mottatt der. Ha en fin tid fremover.
23.06.2014, 10:12
Postet av: Oda
Høres it som om du hadde det gøy i disneyland. Hadde vært gøy å få høre om litt forskjeller eller likestilling :) gleder meg til å se deg igjen!
25.06.2014, 00:25
Postet av: Elisabeth
Jeg skjønner godt at du har hjemlengsel. Er i Vietnam nå. Har vært her i 1 uke, 4 gjenstår. Likevel føles Norge så fjernt allerede - jeg begynner liksom å lure på hva jeg faktisk har der borte. Venner, skolen i Norge - alt er så fjernt. Men som du sikkert har hørt før, så må du barr gjør det beste ut av tida i Japan. Jeg lengter litt tilbake til Norge nå, men jeg vet jeg kommer til å grine når jeg står på flyplassen og skal si ha det til alle de jeg er glad i i Vietnam. Ta det med ro, du har ikke mistet noe i Norge. Det du har der, kommer fortsatt til å være der når du kommer hjem igjen. Så nyt tida og ha det gøy, det blir bedre ;)

Jeg ville likt at du skrev om kulturforskjeller, likestilling osv. Du er så observant og klok at du har nok en del å si der, om du har tid ^^

Jeg skulle gjerne møtt de japanske guttene som ser ut som om de kommer fra en anime, hahaha.
01.07.2014, 15:05
URL: http://trelli.blogg.no
Postet av: Iselin - mamma og interiør
Hvilken dato var du i Disney Land? :) Kanskje vi var der samtidig :P

Jeg tror vi var i Disney Sea den 13, og Disney Land noen dager før det ;)
05.10.2014, 20:40
URL: http://www.iselinbst.blogg.no
Postet av: Silje
Iselin: Var i Disney Land den 14 :)
06.10.2014, 03:28
URL: http://siljeijapan.blogg.no/

Send en sommerfugl

hits