Japan 2014/2015 (SiljeiJapan)

Japan 2014/2015

私を憎む愛✰

Hvem er jeg?
Jeg er 17 år gammel og skal snart flytte til Nagaoka, Niigata-prefektur men er født og oppvekst i Bergen. Jeg reiser den 18.mars 2014 og kommer hjem sent i januar/tidlig i februar 2015, etter et helt skoleår i Japan. 

 

Hvorfor er jeg i Japan?

Jeg drar på utveksling gjennom organisasjonen AFS. Dette opplegget fungerer akkurat på samme måte som for dem som er i engelskspråklige land, forskjellen er bare at man drar i mars siden det er da det japanske skoleåret begynner. Mange blir forvirret over at jeg drar om våren og tror jeg f.eks. bare skal gå her i et halvt år eller er på ferie.  Skal altså være der et helt skoleår likevel. Jeg skal gå på en vanlig japansk videregående skole og bo hos en vertsfamilie. Her skal jeg ta  flere spennende fag og lære om japansk kultur og språk, for all undervisningen foregår på japansk.

 

Hva drev jeg med før jeg dro til Japan?

Jeg gikk vg2 i Bergen, og hadde alle realfagene. Kunne tatt japansk som fag, men det gikk dessverre ikke med de andre fagene jeg hadde valgt. Derfor sluttet jeg med spansk og begynte heller med selvstudie i japansk, og skal ta privatisteksamen når jeg kommer hjem. Ellers driver jeg med fiolin, skriving og tegning, som jeg håper jeg kan nyte godt av i Japan. Debuterte som forfatter i en diktsamling og skal ta fiolinen med meg til Japan, musikk er jo universalt. 

 

Hvor bor jeg i Japan?

På kartet ser dere Tokyo i forhold til byen min 

Vertsbyen min er den nest største i Niigata-prefekturet med nesten 300 000 innbyggere. Klimaet er nesten det samme som hjemme, men det litt varmere sommer og mye mer snø. Det er derfor mange slalombakker i nærheten. Byen har flere templer og er kjent for store festivaler og en spesiell type ris. Jeg har vært så heldig at jeg har kommet til en by med lyntog (shinkansen), som bare bruker 80 min. på å komme fram til Tokyo. Nagaoka er kjent for å ha Japans fineste fyrverkeri (de har en egen festival med dette), og i fjor kom det nesten en million for å se på. Dessuten kan jeg ta shinkansen videre til prefekturets hovedstad, med nesten 900 000 innbyggere og skyskrapere.

 

Hvordan er vertsfamilien min?

Vertsfamilien min har jeg fått utrolig god kontakt med, og de har hatt mange utvekslingselever før meg. De virker veldig åpne og interessert i meg, noe jeg setter stor pris på. Er også innstilt på å reise mye da vfamilien allerede har lagt flere planer for året. Familien består av mor, far og tre sønner: Masami (har flyttet ut og giftet seg, skal få en datter i juli!), Hiromi (bor hjemme og har en sønn på fem år, Keito) og Narumi (bor i Tokyo og studerer der). Hiromis sønn Keito bor også hjemme og er skikkelig søt! I tillegg har de en liten hund og et veldig stort hus. De har reist mye og flere av dem har studert i Nederland og Tyskland, og de er generelt veldig glad i Europa. 

Nagaoka Castle

 #utveksling


  0 sommerfugler i "Japan 2014/2015"

Send en sommerfugl

hits